Dina sparade recept

  • Du har inga sparade recept

Vad är detta?

Sök bland 20.000 recept

Hitta receptet till fredagsmyset eller lördagsfesten. Sök bland över 20.000 recept på nätet. Ange namn eller ingrediens (eller kombination) i fältet nedan.

Skicka in ditt eget recept här »

Baromat.se
Vallgatan 4
411 16 Göteborg

E-post:

Tävlingsomgång tre (15/9 - 31/10) är avgjord

Vinnaren av läcker tapasbricka från Sagaform blev receptet:
"Plommonspäckad bacon", insänt av Ann-Christine Bustad (se receptet nedan).

Grattis Ann-Christine! Baromat redaktionen tar inom kort kontakt med dig för leverans av ditt pris.

Receptet vann med följande motivering:

Det här var helt otroligt gott. En underbar smaksensation som formligen smälter i munnen. Vi testade både blåmögelost och vitmögelost ( brie) och båda varianter blev lika super goda och gick åt i ett nafs!

Plommonspäckad bacon

insänt av Ann-Christine Bustad

Ingredienser
Plommon utan kärnor-en påse, ca 10st
Bacon 2pak
soltorkade tomater
Blå- eller vitmögelost ex brie
Tandpetare

Beskrivning:
Lägg ut bacon,lägg ett plommon på varje+lite ost+strimlad tomat.

Rulla ihop o stek i stekpanna el långpanna i ugnen 200gr om man gör stor sats. Baconet skall bli lite knaprigt.

Åt bla detta i Barcelona på en Tapasbar,helt otroligt gott

Alla tävlingsbidragen denna omgång

Totalt godkändes 33 tävlingsbidrag. Recepten listas nedan utan inbördes ordning. Klicka på receptet för att se alla ingredienser och tillagningsinstruktioner.

Senap och honungsslaw för 4 pers
Ingredienser: Dressing: , 1 dl majonnäs , 1 1/4 msk honung , 1 msk dijonsenap , 1/2 tsk rivet citronskal ...
Källa: Eleonor Hållbus Dahlin
Grekisk Fåroströra
Ingredienser: Fåroset 250g , olivolja 2msk , Vitlök 2 klyftor , Salt 1tsk , Svartpeppar 2tsk ...
Källa: Maziar Roohi

Tomato surprise
Ingredienser: 4 pers , , Körsbärstomater ca 20 st , Fetaost (hel bit) , Chilipeppar (kryddmix) ...
Källa: Viktoria Trankärr

Baromat recenserar

Tomat och ost är aldrig fel

Tomat och ost är aldrig fel, enkel och snabbt.


Baconlindade dadlar
Ingredienser: bacon , dadlar (på påse) , västerbottenost , timjan ...
Källa: Stina Holm

Baromat recenserar

Super gott

Dadlar och bacon är super gott i sig, men västerbottenosten och timjan höjer upplevelsen ytterligare ett snäpp. Missa inte att testa detta recept.


Spenat och ostpirog
Ingredienser: Smördeg, färska babyspenat, fetaost, peppar och ägg. ...
Källa: stina hansson

Baromat recenserar

Jättegoda

Jättegoda med mild, fräsch ostsmak som passar perfekt ihop med den späda spenaten. Servera ihop med ett fylligt gott vittvin före maten eller som plockmat , så gott.


Ostgratinerade squash
Ingredienser: 1 squash , 1 msk olivolja , 2 klyftor vitlök , stark ost gärna prästost , salt och svartpeppar ...
Källa: Annakarin Bergstedt

Baromat recenserar

Funkar med ost och vitlök

Stekt squash är inte dumt och visst funkar det med ost och vitlök på.


Plommonspäckad bacon
Ingredienser: Plommon utan kärnor-en påse ca 10st , Bacon 2pak , soltorkade tomater , Blå- eller vit mögelost ex brie , Tandpetare ...
Källa: Ann-Christine Bustad

Baromat recenserar

Det här var helt otroligt gott

Det här var helt otroligt gott. En underbar smaksensation som formligen smälter i munnen. Vi testade både blåmögelost och vitmögelost ( brie) och båda varianter blev lika super goda och gick åt i ett nafs Tips! Det räcker gott med en halv baconskiva till varje paket.

Friterad Aubergine
Ingredienser: Abergine, Salt,Ägg, vetemjöl, ströbröd, matolja för stekning. ...
Källa: Annika Jonsson

Tapas med kaviar-röra
Ingredienser: 4 personer , 240 g musslor, på burk , 190 g kaviar, på tub , 50 g röd caviar , 1 dl ost, riven, gärna grevé ...
Källa: Markus Harju

Baromat recenserar

Stor potential

Det känns som detta recept har stor potential att bli riktigt gott . Men en hel tub kaviar (190 g) blir dessvärre lite för mycket för vår smak och resultatet blir att hela röran nästan enbart smakar kaviar.

Dippbricka med fyra såser
Ingredienser: Att dippa t.ex.: Drumsticks, morötter, gurka, revbensspjäll, blomkål, paprika , , Till såserna: creme fraiche, gurka, vitlök, avokado, krossad annanas, krossade tomater, pepparrot ...
Källa: Lina Ehrin
Tapas y cambas
Ingredienser: räkor , hackad vitlök , persilja , chili , tomater ...
Källa: Emelie Andersson
Avacadoröra
Ingredienser: avacado, klick bregott, italiensk salladskrydda och räkor. ...
Källa: Ingrid Hedström
Provensalisk anchoïade
Ingredienser: Anjovis (inlaggd) , Vitlök , (ev. rapsolja) ...
Källa: Linda

Quesadilla
Ingredienser: 1 pkt små mjuka vete tortillas (200g) , 100 g parmaskinka , 200g riven cheddarost , olivolja ...
Källa: Sara Nilsson

Baromat recenserar

Jättegoda och så enkla att göra

Jättegoda och så enkla att göra. Osten och skinkan smälter perfekt på tungan i sitt frasiga fodral av tortilla. En garanterad succé på både tapas bordet och cocktailpartyt.


Heta feta
Ingredienser: Fetaost på fårost , Tomater , Jalapeno peppar från burk , Vitlök , Olivolja ...
Källa: Maria Eriksson

Baromat recenserar

Gott med lagom hetta

God med rustik och fyllig smakkombination. Gillar man feta ost så skall man definitivt testa denna. Tips! Har man bråttom och inte hinner skåla tomater själv kan man testa konservburk med skalade tomter. Häll av tomatjuicen som tomaterna ligger i och använd bara tomtaerna (skölj ev. av tomaterna något).


Crosstapas
Ingredienser: Färdig Smördeg , Oliver , Soltorkade tomater , Parmesan ...
Källa: Pernilla Hamrelius

Baromat recenserar

Oerhört goda

Dessa läckra tapas är oerhört goda och det går helt enkelt inte att sluta äta förens sista snacksen är slukad. En given succé!


Skinkrullar med färskost och torkad aprikos.
Ingredienser: tapasrullar: , 8 skivor lufttorkad skinka , cirka 30 gram färskost , 5 torkade aprikoser ...
Källa: Nina Friberg

Baromat recenserar

Jättegoda rullar

Jättegoda rullar med mild, krämig smak i kombination med sött och salt. Helt enkelt oemotståndliga. Tips! Skär skinkan/bacon skivorna i två eller tre delar istället som ovan och gör lite mindre munsbitar. Blir mycket lättare att äta! Använder man baconskivor behöver man inte smörja formen innan.

Rostat bröd med rörande röra
Ingredienser: Rostat bröd i trevliga former , Creme fraich , Rödlök , Fetaost av god kvalitet , Färsk persilja ...
Källa: Anneli
Egengjord Sambal-pesto
Ingredienser: 1 dl blandning av pinjenötter, solroskärnor (saltade) och sojabönor (saltade) (går ju bra att använda enbart en sort eller andra slags nötter) , 1 förpackning fryst dill/1 kruka färsk dill , 1 dl gröna oliver med piemento, finhackade (eller andra oliver ni tycker om) , Lite spad från oliverna , 1 dl extra virgin olivolja ...
Källa: Katarina Forsberg
Räkröra med saffran eller curry (4 port)
Ingredienser: 300 g skalade räkor ½ gurka 1 dl turkisk yoghurt , ½ påse saffran/1-2 tsk curry 1 pressad vitlöksklyfta ½ tsk sambal oelek ...
Källa: Katarina Forsberg
Pastrami med potatissallad
Ingredienser: Tunna skivor renpastrami, antal beroende på om man vill servera detta som för- eller huvudrätt Potatissallad 600 g skalad kokt mandelpotatis 1 st rödlök , 1 dl syltade kantareller Ruccola och machesallad Olivolja Svartpeppar grovmalen Salt Syltade kantareller , 4 dl kantareller 1 st finhackad gul lök 1 1/2 dl vatten , 1 dl strösocker 1 krm salt 1/2 dl ättiksprit , 1 st kanelstång 8 st kryddnejlikor ...
Källa: Katarina Forsberg

Vitlöksräkor
Ingredienser: 200g råa räkor , 3 vitlöksklyftor , 1dl oja , 1 torkad spansk peppar , salt ...
Källa: Susann

Baromat recenserar

En oslagbar kombination

Räkor frästa med olivolja och vitlök är en oslagbar kombination och Chili hottar upp det hela ytterligare ett snäpp. Ett måste på varje tapasbord! Men det är viktigt att räkorna är ordentligt avtorkade (om man använder färdigskalade) och att de steks i en riktigt het panna och inte ligger i pannan för länge. Skillnaden är som natt och dag om man inte gör rätt.

Heta räkor
Ingredienser: 1/4 kg färska räkor , 1 kartong (500g) krossade tomater , 1 finhackad lök , 1-2 krossade vitlöksklyftor , 1 lime (saften) ...
Källa: Inga-Lis Kalju

Sardella
Ingredienser: Pumpernickel. , Smör. , En skiva Västerbottensost. , Sadell. , Kapris. ...
Källa: Staffan Forssberg

Baromat recenserar

Många kraftfulla smaker

Många kraftfulla smaker tar plats och resultatet blir att man tar en men inte fler. Denna rätt skulle dock kunna passa fint som tilltugg till snapsen.


pancetta-inlindade dadlar
Ingredienser: 20 st stora dadlar , 10 skivor pancetta (eller bacon) , 2 msk matolja ...
Källa: Stefan Karlsson

Baromat recenserar

Så enkelt och så gott

Dadlar bakade i ugn med lufttorkad skinka eller bacon är en helt oslagbar kombination och ett måste på ett lyckat tapasbord. Så enkelt och så gott.


Mozarella-rullar
Ingredienser: Mozarella, serranoskinka, färsk bladbasilika, coctailtomat, olivolja ...
Källa: linda olsson

Baromat recenserar

Klassiskt gott

Klassiskt gott med stilfull och harmonisk smakkombination. Gott både som förrätt och plock-/buffémat

Kålrot- och färskpotatistortilla.
Ingredienser: tapas tortilla: , 5 större färskpotatisar , 1 mindra kålrot (cirka 500 gram) , 0,5 gul lök , 3 msk olivolja ...
Källa: Nicklas Friberg

Het kyckling
Ingredienser: Kycklingfilé , Hot sweet chili-sås , citron , smör , sesamfrön ...
Källa: Alexandra Naumer

Baromat recenserar

Underbart goda och saftiga

Underbart goda och saftiga små kyckling snacks som garanterat försvinner i ett nafs.


Dadelrulle
Ingredienser: Dadlar(små, ligger i tråg) , Fetaost(kuber) , Bacon ...
Källa: Ulrika Hytting

Baromat recenserar

Funkar bra

Dadlar och bacon är en oslagbar kombination och fetaost funkar helt Ok som komplement även om originalet med bara dadlar och bacon känns strået vassare.


Guacamolesnurror
Ingredienser: 2 tunnbröd , 1 msk margarin , 2 avokadon mosad , 3 msk cream cheese , 1 vitlöksklyfta pressad ...
Källa: Erika Persson

Baromat recenserar

Riktigt gott och smarrigt

Detta var riktigt gott och smarrigt. Mild, krämig smakkombination med len sälta från räkorna. Passar super som mingel eller buffé mat.


Tigerräkor i vitlök med avacado
Ingredienser: För 4 pers , 12 Tigerräkor frysta eller färska , 2-3 tsk Olivolja , 4 Vitlöksklyftor , 4 Avacado ...
Källa: Gunilla Egelstad

Baromat recenserar

Gott även om det känns lite som två rätter i en

Gott även om det känns lite som två rätter i en. Oliv- och vitlöksfrästa räkor är en höjdare och samma gäller för avokado, dill och löjrom. Tillsammans funkar det också även om de nog är strået vassare var för sig.

Rostat bröd med rörande röra
Ingredienser: Rostat bröd i trevliga former , Creme fraich , Rödlök , Fetaost av god kvalitet , Färsk persilja ...
Källa: Anneli

baconrullade gröna oliver
Ingredienser: 1 pkt bacon , gröna oliver (gärna med kärna i) ...
Källa: Lena Vidarsson

Baromat recenserar

Super gott med mycket saltsmak

Super gott med mycket saltsmak (både från oliver och baconet). Med andra ord så passar dessa goda läckerbitar perfekt som drink- och/eller öl tilltugg.